Анаболни стероиди

Експериментите, който са проведени върху животни дадоха резултат и се предполага, че анаболния стероид тренболон е причината за анти-глюкокортикоидните ефекти. В този случай няма доказателства, че точно същия ефект на това лекарство може да има върху човешкото тяло. Защото тренболон не се превръща в естроген. С това доминира мнението на невъзможността за намаляване на тренболон 5-алфа, някои учени в техните научни изследвания доказват, че този стероид проявява много по-слаба активност в тези тъкани, които в големи количества се съдържа 5-алфа редуктаза.


Същият ефект се случва и с нандролон. И като се има предвид, че и двата стероида са 19-нордестероиди, и има всички основания да се смята, че те в действителност имат намалени метаболити. Това обяснява случаите на гинекомастия, когато тялото спира производство на тестостерон, въпреки факта, че естрогена не може да бъде засегнат от тренболон. Андрогенният и естрогенния баланс е нарушен в резултат на намаляването на андрогенното стимулиране на производството от мощни 5-алфа-намалени андрогени. Всичко това води до високо съдържание на естроген в хипоталамуса.


Влиянието на стероида параболан
Основният проблем при използването на тренболон може да се предположи, че практически е невъзможно лекарството да се използва директно за консумация от човека. За това в днешни дни е измислен аналог с име параболан, но той е почти напълно недостъпен за използване. Освен това, сега на черния пазар за всички видове на търговия с Тренболон, се намира много лесно, защото е предназначен за консумация от едър рогат добитък. По-известното име на лекарството сред ветеринарите е Финапликсом и се произвежда в тайни лаборатории в течен вариант подходящ за инжектиране. В резултат на това, лекарството може да се прилага чрез инжекция. Въпреки това, винаги трябва да се има предвид проблема от стерилност поради подземното производство. Риска от инфекции, сепсис, абсцес никога не се изключва дори възможността за анафилактичен шок - пряка заплаха за смърт. Тренболон вече е на разположение за консумация в форма Енантат, Ацетат или етер Hexahydrobenzylcarbonate. Приема се всеки ден по 50мг или 75мг през ден. Той също се употребява и в хуманната и ветеринарна медицина под името Finaject. Понастоящем, обаче, лекарството не е освободено за продажба по аптеките. Сега този стероид се продава от повечето марки под името Parabolan и е предназначен специално за употреба от хора. Сега много видове марки произведени от нелегални производители постоянно произвеждат такива аналози като енантат естер и тренболон ацетат. Такива състави са с по-кратък живот, но също така се въвежда чрез инжектиране веднъж седмично или на десет дни, а понякога и на две седмици. Заедно с други стероиди тренболон, който е достатъчно мощен анабол може значително да увеличи теглото и силата. Но освен неговите анаболни свойства, тренболон има и странични ефекти, като например появата на акне, косопад, повишено кръвно налягане, и особено влияе неблагоприятно на бъбреците и пикочните пътища. Справедливо е да се признае, че въздействието му се потвърждава в научната литература от съответните научни експерименти. Тренболон може да доведе причина за високо кръвно налягане, като по този начин достатъчно силно уврежда бъбреците. Ето защо този стероид трябва да се прилага с повишено внимание.


Влияние от стероида примоболан
Под името Primobolan се основава синтетичен стероид производен на дихидротестостерон - Метанолон. Това е един вид етер ацетат, който трябва да се консумира само орално. Въпреки това са съществували, по-ранни версии на този стероид, който позволяват да се употребява чрез инжектиране. Според мнозина, Primobolan е напълно неефективно лекарство, като по този начин този стероид получава малко популярност. Освен това възпира и с високата си цена. Друг недостатък за много хора, е фактът, че този метод на приложение на лекарството не е ефективно, защото е алкилирован в 17-алфа. Но дори и ако това е така, в оралната форма той не проявява достатъчно ацетат и биологична активност, следователно, за да се постигне добър ефект, е необходимо да се приема доста голяма доза от лекарството.
Този стероид не подлежи на ароматизиране, защото той е производно на дихидротестостерон. Освен това, не е твърде много прогестогенно активен. Въпреки това, трябва да се припомни, че този стероид може да се метаболизира директно в скелетните мускули под влияние на алфа-3 хидроксистероид дехидрогеназа. Но този метаболизъм е много по-малко силен от DHT. В резултат на тези действия, в слабата му молекула може да се наблюдава слаба корелация на андрогенна и анаболна активност. Метенолон също така много слабо се свързва с вещества като глобулин, който се свързва в половия хормон.
Също така, няма убедителни доказателства, че примоболан има незначително взаимодействие с рецептора на прогестерон или глюкокортикоид. Така че, Primobolan не е много благоприятен при схема за увеличаване на теглото. Този ефект се дължи на факта, че той не натрупва мазнини и вода в организма, който се задържат дълго. Разликата при Примоболан е, че той се използва, когато се търси качествено увеличаване на теглото без нежелани странични ефекти. При жените употребата му дори в малки количества той никога няма да прояви странични ефекти. Според някои изследователи примоболан в ограничени количества не засяга прекратяването на производството на естествен тестостерон. Лекото намаляване на неговото влияние върху тестостерона се дължи на факта, че той не се превръща в естроген. Но, въпреки това инхибирането може да усили заедно с нарастващите количества от примоболан.


Малко хора знаят, че примоболан е като оксиметолон, помага за увеличаване на броя на червените кръвни клетки в организма. Нещо повече цената му, която се появява на пазара, е значителна сума, и не е достъпни за всички. Примоболанът е продукт, който се произвежда само от ограничен брой производители и е с дефицит не само в търговската мрежа, но също и на черния пазар.
Метанолон енантат е инжекционната форма на лекарството, която е известна на пазара под името Primobolan Depot. Етерът енантат има способността да се разтваря бавно в тъканите, което позволява на атлета да го инжектира не повече от веднъж на всеки две седмици. Ако използвате примоболан чрез инжектиране, ефектът ще бъде много по-силен в сравнение с оралната форма. Това е така, защото инжекцията не подлежи на метаболизъм и се разполага директно в кръвта. Дозировката на препарата е 100 мл. на седмица за жени и 600 мл. - За мъже. За да се избегне андрогенен ефект, жените не трябва да използват лекарството по-често от веднъж на всеки 10 дни, и най-вече - дори по-рядко. Като цяло, примоболанът е един от най-безопасните стероиди на пазара. Независимо от факта, че Метенолон не е алкилиран при C-17, 1-метил група е в състояние да предизвика повишено съдържание на ензими в черния дроб, дори ако лекарството се прилага чрез инжекция. Въпреки това, този ефект е много по-малко по време на приемането на метандростенолон или при други C-17 алкилировани стероиди. Това се дължи на факта, че той не задържа вода и не и в състояние, както други препарати, които се прилагат чрез инжектиране в тялото например, като тестостерон или нандролон. Но примоболан има своите фенове и последователи, защото въпреки липсата на бърза възвръщаемост той няма значителни странични ефекти, причинени от прием на други стероиди.

Влияние на стероида станозолол

Станозолол е силно синтетична модифицирана версия на дихидротестостерон. Първоначално, лекарството е било освободено за пазара под името Winstrol. В него е добавена традиционната и позната структура с присъствието на стероид А-пръстен система. Станозолол има доста слаба свързваща способност, защото не е добре свързана с андрогенния рецептор. Но в периода на неговия полуживот, който трае девет часа може да се счита за достатъчно дълъг за този стероид. И това също е един от факторите, които са довели до неговия ниско свързващ капацитет.


Това от своя страна не може да доведе до ароматизиране, освен това той е намален до 5-алфа. Ето защо, по-нататъшно намаление не е възможно. Свързването на станозолол с SGPG – глобулин е много лошо, защото той се свързва с половия хормон. Поради това в по-голямата част от случаите е в свободно състояние.


Въпреки директно глюкокортикоидния рецептор да взаимодейства със станозолол, може да взаимодейства с протеин взаимодействието STBP, което се свързва с глюкокортикоид. В резултат на това свързаният кортизол е изгонен и започва да циркулира свободно. В същото време там са научно доказани данни, че станозолол оказва влияние и освобождаване на кортизол. В резултат на това нивото се понижава, особено ако приемате лекарството редовно. Ако сте спрели приема на стероиди, можете да получите ефекта на рязкото отслабване, което ще доведе до производството на кортизол и драматично понижаване на теглото в тялото. В допълнение, лекарството може да предизвика силна болка във всички стави.


Въпреки факта, че съотношението станозолол проявява достатъчно големи андрогенни и анаболни дейности, изглежда все пак се отнася до андрогенните стероиди, защото неговите антиглюкокортикоидни свойства имат силен анаболен индекс увеличение защото има свързване с андрогенния рецептор. Друг ефект на Stanozolol е неговата собственост за намаляване на наличието на тироксин в тялото, който свързва глобулина. Станозолол може да бъде приеман на хапчета или инжекционно (интрамускулно). Поради липса на естерификация трябва да се приема всеки ден. Някои производители произвеждат инжекционен станозолол с доста големи кристали, така че често е необходимо голям диаметър на иглата при инжектиране на процедурата. Станозолол също смята за достатъчно ефективен, въпреки доброто анаболно съотношение спрямо андрогена. Но това е така, защото той има свойството да не натрупва вода в тялото. Не забравяйте, че всички тези ефективни анаболни стероиди могат да бъдат закупени от онлайн магазин Anabol.bg