Преудоляване на умората

Ако изпитвате някои от следните симптоми, е време да промените фитнес програмата си:

Винаги се чувствате изморени или отекчени и ако не харесвате да правите нещо си измисляте оправдания за да го избегнете.

Достигнали сте до ниво от което не прогресирате напред. Резултатите са голям мотиватор и ако спрете да ги виждате, все по-малко ще искате да се напрягате.

Чувствате прекалено дълги мускулни трески. Тренировката трябва да Ви дава енергия, затова проверете дали не претренирате.

Нямате предизвикателство. Достигането на определена цел е много голям мотиватор, но след като сте я постигнали е време да си поставите нови!

Оплаквате се от умора, болки в гърба, покачване на тегло, дори и главоболие. Когато сте уморени последното нещо, което искате е да се упражнявате, но последните изследвания показват че леките упражнения(примерно лека разходка) увеличават енергията на хора, които страдат от умора и водят заседнал начин на живот.

Причината: упражненията действат директно върху централната нервна система и я карат да повиши енергията и да намали умората. Затова, когато си мислите че не можете да отделите няколко минути за тренировка просто го направете. Някои хора споделят че ако не тренират рано сутрин деня им протича монотонно и безполезно.

Допълнителни съвети:

  • лягайте си 30мин. по-рано
  • посетете клуб по йога или аеробика
  • може да добавите следните витамини и минерали към диетата си: Б-комплекс, калциий, магнезийм пантотеична киселина, глутатион, л-карнитин и креатин