Моята 20 минутна фитнес тренировка

Представям Ви тренировката си, която ми отнема около 20 минути всеки ден. Уикендите обикновено не тренирам или само в късните следобеди. Понеже след работа обикновено не ми се тренира, а и късно вечер след 11 тренировките ми пречат да заспивам, затова реших рано сутрин да си отделям около 15-20 минути преди работа за тренировка. Така тя е ефективна, отнема минимално време и ме прави по-бодър сутрин. Ако ходите на училище ще са Ви нужни просто 15-20екстра минути преди да тръгнете, за тези които не работят - ставането рано сутрин ще Ви покаже, колко повече свободно време Ви се отваря през деня.

Какво правя
3 серии по 20-30 лицеви опори с крака повдигнати на стол и 7 серии х 12 повторения за корем включващи следните упражнения:
3 серии каране на колело, 2 серии дъска за по 1 минута и 30 секунди всяка, и 2 серии вертикално повдигане на крака от земя. През другите дни сменям лицевите опори с 3 серии странични вдигания за долен трапец: лягам хоризонтално върху швейцарска топка или стол с възглавница отгоре, така че главата ми да е свободна, правя 12 странични V образни вдигания с палците нагоре докато ръцете ми достигнат нивото на главата. Изпълнявам упражнението бавно така че веднага щом спра чувствам трапеца си наистина напомпан. Швейцарските топки са наистина полезни ако са използвани правилно, а и цената им е значително по-малка от една наклонена лежанка.

Как се храня

Рано сутрин след горната тренировка смесвам за 2 минути: изстискан 1/2лимон + 3щипки сода бикарбонат и 1/2лъжица мед. Изпивам го – това не само намалява нивата на кортизол, но ободрява и възстановява нивата на Ph и електролити в организма. Препоръчвам горната напитка след всяка една изтощителна тренировка.
Гледам 3дена в седмицата да пия по литър мляко – оказа се че ми влияе супер добре и не чувствам постоянната болка в мускулите си през следващия ден, когато съм играл волейбол или танци. Освен това протеина в млякото пречи на добитият мускул да се топи толкова бързо.

Вечер когато се сетя преди лягане си вземам по 1 таблетка качествено рибено масло.

Смятам че тренировката е подходяща за всеки, който иска да поддържа формата си, като ако иска да развие долната част на тялото си допълнително може да я замени с 1-2пъти в седмицата бягане.

 

Източник: newiaqua.royalsbg.com